mandag den 27. december 2010

Nyt jule-nytårs strikkeprojekt

Ved siden af de små tørklæder, og hue og halstørklæde, har jeg endelig strikket salt og peber nr. 2 færdig. Det vil sige, jeg mangler en aftens arbejde med to ærmekanter, og de sidste tråde skal hæftes. Der er også kommet rigtige knapper i mit sommerprojekt. Jeg har brugt den bare med en broche, men nu skulle det være. Havde trøjen med, og købte knapper som passede i farven. Der kommer måske billeder af projekterne senere.


Det er farligt at gøre besøg i Rosenlund gårdbutik. Sidst jeg var omkring, stod der en gine med en pigekjole på. Det var tankestreg fra Geilsk. Ikke en kjole jeg havde bidt mærke i, når jeg bare har set opskriften derude, men da den hang der så sød på ginen, kunne jeg ikke gå udenom. Jeg havde garn til den på lager, også fra Geilsk, så jeg købte opskriften med, og er nu ca. halvvejs oppe på den nederste del. Maria blev rigtig glad, da jeg spurgte hende om det var noget for hende. Så nu venter hun bare på den bliver færdig.

Ny beboer.....

Maria har længe gået med et stort ønske om at få en kanin. Men........ vi har holdt det lidt hen, og sankket en del om ansvar for dyr. Men tre uger før jul, ringede min svigerinde, at de havde en unge, som de skulle af med, og de ønskede sådan, at den kunne få et godt hjem, og ikke skulle ende som kaninsteg. Vi talte om det et par dage, og ringede så og sagde ja. Den kunne sagtens bo hos dem indtil jul, så vi var helt enige om, at Maria skulle have den som en ekstra julegave og først den 24. Hun havde ingen fornemmelse af hvad vi havde gang i, så det var en meget overrasket og glad pige vi havde den 24. om eftermiddagen. Hun var helt vild. og.... her er så vidunderet.

Bine og vintervejr

Bine er stor vinterelsker. Hun opholder sig ude, så meget som muligt. Er helt pjattet med det løse sne, fræser rundt på marken og i haven. Juleaften var hun også tilpas. Hun fik andesteg og under træet gemte der sig et kæmpe kødben. Det fik den store interesse fra hendes side.
 For tre uger siden var hun ikke i høj kurs her hjemme. Efter tre gange at have jagtet får ned i vores dam, den ene gang med redningshjælp fra genboen, og to dage efter gået til angreb på et af fårene, så dyrlægen måtte tilkaldes, ja..... så var der lige et par døgn, hvor hun var billig til salg (efter gemalens mening). Men vores gode dygtige hundetræner har været her en tre gange, og hun har nu ind til videre fået lært, at fårene skal være her, og hun kan være her.  

Så gik tiden igen alt for hurtig..........

December måned er atter en gang gået alt for stærkt. I år kunne jeg slet ikke finde juestemningen frem. På trods af "nissevenner" på arbejdet, klippe klistre med min børnehave klasse, julemusik i radioen, ja..... julestemningen indfandt sig ikke rigtig før ugen op til jul. Men.... en dejlig juleaften, med mine forældre på besøg, og tre glade og forventningsfulde børn. Den største julegave fik jeg dog den 23. december hen til aften. En opringning om, at jeg igen er blevet fastansat, denne gang i Mariagerfjord Kommune. En skøn tanke at holde juleferie på.
December måned har også været en travl måned herhjemme. Som juletræsproducent, har gemalen ikke været meget inde, og de sidste 10 dage inden jul, kom igen iår rigtig mange forbi, for at købe juletræ ved stalddøren.
Lidt strikketøj er der dog blevet tid til.Jeg købte garn til hat og halstørklæde i Odense, og det er nu blevet færdigt. Dog overvejer jeg lige nu, om jeg skal hækle en lille blomst eller andet som pynt til hatten.Vi får se.....
Mandag eftermiddag/aften var jeg forbi gårdbutikken Rosenlund i Sjørring uden for Hobro. Absolut en butik der er et besøg værd. Jeg kender efterhånden Margrethe derude så godt, at vi ind imellem bytter lidt erfaringer, og opskrifter. Jeg fik en opskrift med hjem på et "flæse-tørklæde". Nemt at strikke, og det kan være færdig på en god lang fredag aften. Jeg har fået strikket to indtil videre. Et i blå/grå farve, bomuld, og et i håndfarvet uld garn fra gårdbutikken i Bramslev. Det røde har jeg allerede brugt flere gange, tror ikke det er de sidste jeg har strikket.