torsdag den 25. august 2011

Dale tunika......

Der sker ikke så meget på strikkefronten som der burde, men Dale projektet skrider langsomt fremad. Lidt bliver det til. Det har været en hård skolestart med 21 nye børn i min børnehaveklasse b. En mildt sagt livlig/snakkende klasse. Men godt med daglige udfordringer, jeg har bare været brugt i mit hoved når jeg kommer hjem.

Weekenden bliver nok også travl. Vi skal til den årlige områdefest, hvor vi mødes i festligt lag 12.30 griller og hygger hele dagen. Og....... det er næsten blevet en tradition, at folk tar´ rigeligt med kød med, (salat,  flutes og kartoffelsalat er delt ud til forskellige, og der mangler aldrig noget) og....så griller vi rester hen ad aftenen når det store kaffe/kage bord er faldet lidt i maven. En årlig dag, som mange ser frem til. (godt gemalen skal køre på arbejde 17.30, ellers kunne det nok gå helt galt)
Lidt strik skal der være plads til, så fredag aften når børnene og jeg er alene hjemme, er det vist tid til at sidde godt til rette i den gode stol, og så....... skal der hygges og strikkes.
"Sanne" projektet fra design club og jeg er ved at være venner igen, så..... nu har jeg fundet hækkelnålen frem, så når engagn jeg har hæklet kanter kommer der et billede.

Jubi..... så kom kassen med nyt til armbånd.

Jeg har bestilt randsyet læderbånd til armbånd, og nu er kassen sørme kommet. Nu mangler kun lige tiden, da denne uge har været fyldt helt op. Der var også forskellige stållåse og magnetlåse med, og.....ups købte også nogle vedhæng til at sætte på. Glæder mig til en aften med småsysler når det lader sig gøre....


Godt med noget at se frem til.........


Reperationer af strik.....


Forrige vinter strikkede jeg denne topstykke fra Geilsk til mig selv. I den dejligste rødbede/lilla farve og i den tynde uld også fra Geilsk. Sidste vinter var den på, så snart den var ren/luftet. Dejlig, dejlig tunika. Men.... jeg har været uheldig. Aflukningskanten under det ene ærme er sprunget, så jeg skal have topstykket repereret. Snart bliver det igen tid til brug af de strikkede uldne ting. Et lille projekt, så jeg må igang med nålen......

Den er stadig et hit her hos mig. Når nu sommeren ikke bliver til mere denne gang, så må der gerne for mig blive vejr til at få den i brug igen. Jeg har nemlig også Maria´s strikkede kjole til at ligge i strikkekurven, med samme problem, det er bare den nederste kant det er gået ud over.

torsdag den 18. august 2011

Hurra, det vores bryllups dag i dag........

Oven i købet 10 års bryllupsdag. Ja, det kunner ha´været meget mere, idet vi var 9 år om at tage os sammen til giftemålet. Men....... 10 år har også ret. Men...... øv for en dag. Lige startet på nyt skoleår, med 21 nye børn, kaos på skolen, sent hjemme, så........ dagen skulle fejres med 45 min. hygge og kaffe sammen med børnene ALENE, inden gemalen skulle køre på arb. kl. 17.00. Men....ak og ve, 3 hold uventede gæster idag, trætte børn, og en mor og hund som skulle køre igen kl. 17.15 til hundetræning. Hm.... det blev ikke til meget hygge sammen. Og lige en lille krølle på halen for at gøre det hele fuldendt, havde min dejlige hund Bine været alene 15 min. og så for 3. gang idag. Den havde kedet sig, åbnet skabet i gangen og snuppet min helt nye SALAMON sko, bidt spændet af, og ødelagt den bagerste rem. At det var sko til 750,-kr. og kun 2½ mdr. gamle, ja.....det tog Bine ikke hensyn til.......ØV ØV.

Blomsterne fra gemalen??????  nå ja, de lader vente på sig. Undskyldningen var, at han havde fået presset alt vores hø i eftrmiddag, og kunne ikke komme hjemmefra. Så...... mon jeg har noget til goé....
tror det ikke, men vi får se. Jeg kan høre, at min stol og strikketøj kalder. Så fortsat god aften.

tirsdag den 16. august 2011

21 små nye poder...

Ja, det er hvad jeg modtager i min børnehaveklasse b. imorgen formiddag. Har mødt mange af børnene idag, da mange af dem har været i SFO. Jeg har listet rundt og lavet det lidt hyggeligt og imødekommende, og de har kigget ind forbi. De glæder sig alle til at starte í skole imorgen, og jeg glæder mig til at møde dem alle, og lære dem at kende. Spændende dag forude.

Har i aften haft travlt med at få de sidste ting færdige til mine egne tre poder, som også alle skal starte imorgen. I henholdsvis 6.- 3.- og børnehaveklasse. Den lille glæder sig, og har set frem til dagen i flere måneder. Hun skal gå i 0.c., lige ved siden af min klasse, så........ jeg kan heldigvis se hende i løbet af dagen. Skønt.

Strikketøjet venter, så nu vil jeg nyde lidt "mor" tid inden jeg skal til køjs.

Fortsat god aften.

søndag den 14. august 2011

Ja......sådan kan det gå.......Start på Dale projekt

Sanne blusen mangler kun nogle få pinde, men......  vi var bestemt ikke venner igår. Opdagede igen, at jeg havde strikket for sent fredag aften, så jeg måtte strikke tilbage. ØV ØV


Så jeg kom til........

Dejligt garn at strikke af. Så...... jeg må videre.......

onsdag den 10. august 2011

Nyt strikkeprojekt

Mit problem først på året, mht. projekter jeg gerne ville igang med,  kan jeg ikke ligefrem påstå plager mig nu. Projekterne står i kø, og døgnet har alt for få timer. Et af mine løfter til mig selv før feriens start var, lidt "mor" tid, hvor jeg kunne kigge inden for i denne butik www.bettekun.dk

Jubi...... idag lykkedes det mig så at finde tid, og...... hun åbnede før tid for mig. Rigtig dejligt sted, som varmt kan anbefales. Og......... jeg skulle kun kigge.............(næsten). Jeg har længe haft et godt øje til flere af DALE - hæfterne. Specielt denne
Så kom problemet....... hvilke farver. Efter flere overvejleser og mange muligheder blev det disse
Farver er ikke altid lette at gengi´  
Har længe kigget på heftet, og der er faktisk rigtig mange flotte modeller i dette DALE hæfte.
Glæder mig til at komme igang, men.......... stanhaftigheden må vist hellere sejre, "Sanne" skal være færdig før jeg starter på denne............


Ups..... strikketøjet har den sidste tid haft en konkurrent.

Jeg troede, at det gamle ordsprog "af skade bliver man klog" havde lært mig mere en det rent faktisk har gjort. At jeg havde lært, at hvis man strikker til meget, meget sent, risikerer man også at lave "dumme" fejl. Menl...... NEJ. Opdagede først en dag senere, at jeg havde strikket flere masker vrang, hvor der skulle være ret.... ingen vej uden om....... at pille op.Mangler kun få pinde, så kan jeg lukke af og hækle kant.

Så "Sanne" har holdt pause. Det blev lige til endnu en jordbærhue.Har efterhånden strikket ja..... næsten 30 blåbær- og jordbærhuer. Denne skal i en lille pakke til gemalens familie i Frederikshavn. Jeg mangler lige at hæfte et par ender og vaske den, men....det sker senere idag.
Men ikke kun fejlen i Sanne trøjen har været skyld i, at det ikke er blevet til så....... meget strik. Har nogle dage været nød til at gå tidlig i seng, fordi det pokkers psoriasis gigt har plaget sådan. Så jeg har faldet i disse bøger, som jeg varmt kan anbefale. Er lige nu ved den sidste i serien, nemlig journal 64. Disse har været en hård konkurrent til strikketøjet (og der skal meget til).
En anden, men god tidsrøver har været symaskinen. Jeg har taget hul på kurven med reperationsprojekter, hvilket er en god følelse. Kjolestropper er syet fast igen, strømtebukser er blevet syet, så...... nu er der snart klar til nye spændende projekter.

Gode oplevelser.....

I går havde vi besøg af "mormor og bedstefar" og mine tre niecer det meste af dagen. En rigtig god dag med 6 glade børn. Lidt kreative sysler blev lavet, magneter pyntet med mosgummi, så alle fra 5år og op kunne være med.
Der blev også kørt på have traktor.......


Og sidst på dagen havde vi en træt hund, som havde været på næsten hele dagen......her sover hun i ynglingspositionen.


Alt i alt en rigtig god, sjov, kreativ, og hyggelig dag.


tirsdag den 9. august 2011

Sommerferien går på hæld........endnu en skøn ferieoplevelse.......

Igår var ungerne og jeg på en rigtig skøn tur med "madkurven", mormor og bedstefar og de tre kusiner.

 Vi var nemlig en smut herude....www.verdenskortet.dk. Ungerne hyggede, pjattede, sejlede, og legede. En vidunderlig dag. Her er lidt øjebliks billeder.
En super hyggelig dag,

mandag den 8. august 2011

Festlig lag......

En skøn lørdag og godt selskab. Vi var tre par, som mødtes til eftermiddagskaffe. Der blev grinet, durkket kaffe, kigget på børnenes show, lavet fælles mad, grillet, og drukket "lidt" rødvin. Børnene havde forberedt en forestilling. Havde selv lavet kostumer, og sat scene op. Det var pragtfuldt. Som aftenen skred frem, spillede de 80ér musik i radioen. Vi var alle hen-sunken til dejlige/sjove minder fra de spæde ungdomsår. Latter og grin gjorde, at der pludselig blev mixet drinks af 80ér favoritter. Bl.a. Pisang Ambong og Malibu og cola. Ja..... var vi ikke tilbage i tiden, så kom vi det.........Sjov dag.Børnene havde planlagt gæste artister. Her var en af dem......Klokken meget sent måtte jeg have ham her med hjem..... godt vi var på cykel..hm.... men han var svær at tage alvorlig......
torsdag den 4. august 2011

Hjælp søges........

Håber nogle af jer derude kan hjælpe. De sidste tre uger har der været problemer på min blog. Jeg kan ikke kommentere nogle af jeres dejlige blogindlæg, og ikke skrive kommentarer tilbage på min egen. Den viser at jeg er logget ind, men når jeg sir´vis blog, og vil kommentere noget, forsvinder det bare ud i det blå. ER DER ANDRE DER HAR HAFT PROBLEMER SOM DETTE????????

Jeg kigger rundt på blogs, men har skrevet flere kommentarer, som den slet ikke vil udgi. ØV ØV
Håber nogen kan hjælpe..........