søndag den 20. februar 2011

IKEA sælger mange gode ting.....

godt for mig. Det var ved at drive mig til vanvid, at alle vores cdér og dvd film befandt sig i et rod i flere skuffer, kasser, på børnenes værelser, jeg manglede et overblik.
Det har jeg fået nu, takket være IKEA. Kom til at købe to små reoler til formålet i torsdags, og min dejlige søn samlede dem fredag formiddag. Igår fik jeg så alle cdér og film gået efter, så alle er i de rigtige kasser, og delt op i reolen. Skøn fornemmelse........

Ved ikke helt hvad det er der er sket, men jdet er længe siden jeg sidst har haft så meget energi som nu. Har mange flere planer her hjemme, jeg har i ferien smidt ud, ryddet op, og meget mere er på vej ud. Mine gamle stole, flere sækker med papir m.v. fra mit rum, en rigtig god fornemmelse.

EFTERLYSNING.....

Til min konfirmation fik jeg som sangskjuler denne abe.....hæklet af en ven til mine forældre. Lis Holm Pedersen, som i mange år havde Garnboden i Aars. Den har fulgt mig lige siden, og sidder nu i mit arbejdsrum, og minder om en svunden tid.Er der mon nogen som har opskriften??????????
Jeg ved den har været udgivet i hendes verden i 70´erne, eller 80érne, og igen i begyndelsen af 90érne, men..... jeg kan ikke finde opskriften. Jeg hører gerne hvis nogen ligger inde med den......
Jeg har set noget lignende hos "små hverdagssysler", men min abe´s hænder, fødder og øjne er stangmasker, hvilket jeg ikke kan se på den anden.......

Måske jeg en dag bliver en haj til det med hækling, og så kunne jeg godt tænke mig at lave en abe som denne....... 

Lidt håndarbejde blev det alligevel til.......

Inden juleferien opdagede jeg, at Bente Geil havde udgivet en ny opskrift på rundt regnet. ØV ØV. Jeg har nemlig den gamle udgave. Den nye har et ekstra stykke strikket, så den går lidt ned på bagdelen. Min kravler sådan op, så den har kun været brugt 5-6 gange. Men..... jeg besluttede mig for at kontakte hende, om hun havde et lille tillæg til den gamle opskrift, da jeg har en bundt garn tilbage. Hun skrev tilbage, at hun ville kigge på sagen....... og sørme om der ikke kom en mail fra hende for nogle dage siden. Hun havde udarbejdet en tillægsside, og skrev og spurgte om jeg vil afprøve den. Så var gode råd dyre, så det først lørdag eftermiddag, og havde derfor ikke mulighed for at købe garn fra Geilsk. Jeg måtte på mit lager, og fandt noget til pind 6 som passede, så jeg er i fuld gang, og skal nu til at dele stykkerne og strikke ud ad.Ups...... afsløret, en af de ting som jeg kom til at købe i stof og stil. Opskrift på hæklet elefant. Jeg har kun to gange tidligere hæklet efter opskrift, så....... det må siges, at jeg har sat mig selv på prøve...... men.....det skrider roligt fremad. Er spændt på resultatet. Men...der skal øvelse til, den store hækler er jeg ikke, men vil så gerne lære det. En drøm jeg håber at kunne føre ud i livet..... jeg forsøger i hverttilfælde.

Andre vinterferie projekter........

....har også bragt manden min, sønnike, og jeg en smut til Aalborg torsdag. Mads startede til håndboldtræning efter nytår, så vi havde bestemt, at vi vil gi´ham en håndbold i ferien. Det var en overraskelse for ham, så han har næsten spillet og sovet med den siden. Jeg blev sat af ved Stof og stil, mente jeg havde glemt noget i tirsdags, hm........ havde brug for lidt tid for mig selv, hvor jeg bare kunne ose stof, garn, og andet. Mads og gemalen kørte i Biltema og brugte lidt tid, skønt for os alle. Turen sluttede i IKEA, hvor jeg fik købt nye skabe til mit "arbejdsrum" mit eget lille univers. De har stået højt på ønskelisten siden vi flyttede ind i huset februar 2009. Og det bedste af det hele......... min dejlige mand ville samle dem når han kom hjem fra arbejde fredag. Hans ord holdt stik, og jeg holdt flyttedag for alle mine ting i går lørdag. Skøn fornemmelse.

Ja, pænt var der ikke i mit arb. værelse 10 min. efter jeg gik i gang....hmm....De nye skabe...... venter på at blive sat op

Min ene stigereol, som har manglet et metal kryds bag på, var tæt på at vælte nu.....

og så........blev der plads til de nye skabe......og se lige her..... de kan rumme alle mine gemmer.
jeg nyder at være kommet på plads, flyttet rundt, og glæder mig til at arbejde i mit rum igen.......


Et helt skab til stof, lærreder og garn, og et til alt mit grej til filtning, uld, baljer, håndklæder m.v. det rene luxus, jeg danser næsten rundt, er helt høj.......


 Lidt af mit garnlager, uld fra dansk pelsuld, boucle fra mohair foreningen, og lidt fra Geilsk..........og så alt mit bomuld..... rart at have lidt til en stille aften, man skulle nødig kede sig......... Måske mit nytårsfortsæt skal tages op til overvejelser igen.....??????Der er også blevet plads til alle mine have, klippe, filte og strikkebøger, og mange andre ting, jeg ikke vil smide ud.

Blev igår enig med mig selv, flyttede bordene, gamle skriveborde "genbrugsguld" fra min ene svoger, men.....som arbejdsborde fungerer de bare fint. Ikke de kønneste, skal måske skiftes ud en skønne dag, men..... Rom blev ikke bygget på en dag......... Ja..... det er ikke meget håndarbejde jeg har nået i ferien, men så har jeg nået så meget andet.... alt tæller vel. 

Vinterferie.....

Ja, det har ikke været på ski, men derimod her hjemme, hvilket vi alle havde brug for. Min elskede mand havde to dage vagtfri, og derefter to dage, hvor han havde taget fri, for at være sammen med familien. Den bedste overraskelse længe. Juleferien var to dage sammen, hvor vi i øvrigt var på besøg hos begge hold bedsteforældre, så det var et par timers fri kun os fem, og så skulle manden min på arbejde igen. Vi har rigtig hygget med ungerne. Bowlet med de to store, set film, tirsdag blev det til en tur i Aarhus skøjtehal, til stor glæde for pigerne og deres far.....

Lidt stemningsbilleder..... 

Da vi jo var på hyggetur, hyggede vi med varm kakao og boller i skøjtehallen, inden vi kørte videre til div. forretninger i Tilst. "Drengene" satte vi af ved VVS eksperten og el-giganten og vi piger kørte videre til Stof og stil, hvor vi gjorde lidt indkøb.......Dejlig hyggedag i Aarhus.

Hæklet brødkurv/bakke serviet.

Føler det er evigheder siden jeg sidst har sat noget på bloggen, og ....ved nærmere eftersyn er det helt rigtigt. Har snydt for at sætte et billede på af den brødkurvserviet jeg hæklede, ja nærmest i desperation. Den er hæklet af godt 1 bdt. fritidsgarn i meleret rød/lilla. Ikke noget særligt, men det var nok til at komme igang igen, og noget lykkedes.
Glæder mig til nybagte boller fra brødbakken her, mon min mand vil forkæle mig en lørdag eller søndag??? Nej det bliver vist ikke foreløbig, så jeg må nok selv igang.

Har fået en award - JUBI

Maja har været så sød at tildele en award til mig (for snart længe siden). Tusind tak Maja. Følger også din blog med stor interesse maja og her vil jeg rigtig gerne dele den fornøjelse med andre. Lige nu er der billeder på Majas blog af de sødeste små væsner - se selv...........

Regler for awarden:

1. Tak og link tilbage til den person der tildelte mig.
2. Del 8 ting om mig selv.
3. Giv den videre til 8 bloggere, som jeg for nylig har opdaget.
4. Kontakte bloggere og fortælle dem, om deres priser.

ja, så kommer det værste...... 8 ting om mig selv....hmm......

1. Elsker livet på landet, har bare alt for lidt tid til at nyde det.
2. Nytårsfortsættet med "brug af garnlager, før du køber mere" har allerede været brudt et par gange i år,
    ups......
3. Kører i en gammel folkevogn "pasat" som måske egentlig trængte til en udskiftning, men nu får den en
    ny bagklap, og så må udskiftning vente lidt.
4. Har besøgt stof og stil to gange i vinterferien, og "nogen" var så fræk, at komme noget i min vogn.... ups.
    tror ikke det var mig.....eller........ det er godt at have lidt til "stille tider" her på landet.
5. Det bedste er, når jeg har god tid til at lave mad, og oven i købet kan gøre det sammen med gemalen,
    imens vi deler lidt rødvin, og alle tre børn omkring os.
6. Har en frygtelig mani med, at listen over hvad jeg skal nå af praktiske ting i weekender og ferier, bliver alt
    for lang. Skuffelsen bliver ofte stor, når jeg ikke når det hele..... Min bedre halvdel er ved at lære mig, at
    min "liste (læs også forventning til mig selv) måske er uopnåelig, så...... jeg øver mig i, at lave den kortere..
7. Elsker frugt, især appelsiner. Kan nemt spise 5-6 appelsiner, hvis jeg gav mig selv lov......
8. Har lavet håndarbejde siden jeg var 5-6 år, og kan slet ikke forestille mig et liv uden strik, og meget andet
    kreativt. Drømmer om en 20 timers spændende pædagog stilling, og så drive min egen lille gårdbutik med
    garn, honning fra naboen, og måske håndlavede kvalitetsprodukter.... Det er godt at have drømme.....

Jeg skal så nu give awarden videre til 8 bloggere......  måske bliver det ikke til så.... mange men....jeg sender en hilsen til dem som får den.

Susanne´s syslerier fordi hun har en utrolig spændende blog, med lidt af hvert til inspiration.
Modestoffer opdagede denne blog for kort tid siden. Et sted med dejlig inspiration.
Hverdagssysler det er helt vildt hvad hun når med en hæklenål, og en hyggelig blog at kigge forbi.

søndag den 6. februar 2011

Øv, øv og atter øv.

Har hostet i 9 dage nu, og feberen har raset i kroppen siden torsdag aften. En travl weekend skulle overleves, så det har været på ren panodil. Og....øv øv det "trælse" er ikke ovre 14.15 imorgen, skal jeg til tandlæge og ha´hevet en tand ud. ØV ØV bare det var overstået.

Det har været et par forfærtelige uger de sidste to. Mange møder, ingen strik der vil som jeg vil, tandlæge besøg, oven i købet to gange med en uges mellemrum, og så feber og hoste. Mit hus trænger til en mor som finder lidt overskud, men...... i aften må der samles kræfter til de næste dage, og så skal imorgen bare overleves.

Strikketøjet ja, det går ikke for godt, men i aften vil jeg hækle en brødkurv serviet, og så må jeg se at få gang i det rette strik igen. Det er længe siden, at jeg har haft så "død" en periode med strikketøjet. Alt hvad jeg er startet på har drillet eller ikke passet i strikkefasthed, så det hele er hevet op igen. Fra imorgen aften må det for alt i verden være vendepunktet. Og det kan kun gå fremad.

God aften.   

Weekendens strabasser.......

Fredag havde vi spis sammen i det lokale forsamlingshus. Vi voksne fra ungdomsklubben lavede mad, fyldte mørbrad, flødekartofler og salat bufé. Det var godt besøgt. 93 personer, så vi havde nok at gøre hele eftermiddagen. Jeg var bare træt, da jeg nåede hjem og smed fødderne op kl. 22.30, så energien var ikke til det kreative, strikketøjet kom ikke op af kurven den aften.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                   
                       
                                                                                                                                            
 Idag har vi så været på skolen og lave bolcher, dekorere glas til bolcherne, og bage pizza. Et klasse arrangagement i Marias 2. klasse. En rigtig hyggelig dag, hvor børn og voksne er sammen på en helt anden måde. Alle hyggede sig. Sådan en weekend, ja den går hurtigere end vi kan følge med.....